Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ένα σάιτ με χιλιάδες νόμους και δωρεάν πρόσβαση


Μέσα στις βελτιώσεις του δημόσιου τομέα εντάσσεται και η ηλεκτρονική σελίδα:

Σε αυτή τη σελίδα είναι καταχωρημένοι νόμοι διαφόρων κατηγοριών όπως εργατικό δίκαιο, ποινικό δίκαιο, συγκοινωνίες, φορολογία, ασφαλιστικά θέματα κτλ. 

Και βέβαια διατίθενται δωρεάν. 

Κάποια στιγμή είχε έρθει σχετική εγκύκλιος στην υπηρεσία μου που μας συνιστούσε να μπαίνουμε σε αυτό το σάιτ και να βρίσκουμε τη νομοθεσία που αφορά την εργασία μας. 

Πραγματικά πολύ χρήσιμη υπηρεσία εφόσον η δουλειά μας είναι να ανατρέχουμε συνεχώς σε εκατοντάδες νόμους και τροποποιήσεις τους και να προσπαθούμε να βρούμε άκρη μέσα σε μια απίστευτη πολυνομία. 

Τι κρίμα που δεν υπάρχει και ίντερνετ για να μπορούμε να δούμε το θαυμάσιο σάιτ με τους δωρεάν νόμους....



4 σχόλια:

cynical είπε...

καλησπερα Δ.Υ.

μου φαινεται απιστευτο αυτο που συμβαινει. πριν δυο περιπου χρονια χρειαζομουν κατι ΦΕΚ και δεν μπορουσε κανεις να μου τα δωσει. Επρεπε να στηθω στο εθνικο τυπογραφειο. Τα ειχα ζητησει απο το Γεν Λογιστηριο και μου ειχαν πει οτι δεν ειχαν ιντερνετ.

Καλα το δικτυο συσφυξις ποιους περιλαμβανει; το public administration network?

Unknown είπε...

εγω δεν θα μπω στη λογική της παραπληροφόρησης περι της δικκτύωσης.Το χειρότερο που εγινε ειναι πως καταργήθηκαν μετα την μεταφορα των υπηρασιών στην Ν.Α,ολες οι βιβλιοθήκες των επι μέρους Υπηρεσιών,με αρχεία κλπ.Και να σκεφθεί κανείς πως πάλεψα σκληρά για την εφαρμογη της τοπικής αυτοδιοικησης σ'άυτόν τον τόπο.

suspiria είπε...

Σε ποιό τμήμα του δημοσίου λες ότι δεν υπάρχει ίντερνετ;

Δεν ξέρω πόσο γελοίο θα ακουστεί αλλά ίσως σας συνδέσουν με το ίντερνετ όταν ανανεώσουν τα βιβλία Πληροφορικής που διδάσκουν στην Δευτέρα Λυκείου και στα οποία περιγράφεται το ίντερνετ ως "ανακάλυψη".

Πάντως το site είναι πολύ καλό και θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αν δεν είχε την χιλιομονταρισμένη φωτογραφία του Παυλόπουλου φάτσα φόρα. Είναι σαν 17χρονος με άσπρο μαλλί. ΟΥΑΟΥ

Manos Kal. είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου! Δεν υπάρχει ίντερνετ σε πολλά τμήματα του δημοσίου, σε πάρα πολλά...