Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Οι προϊστάμενοι στο δημόσιο

Έως σήμερα για να γίνει κάποιος Προϊστάμενος και Διευθυντής στο δημόσιο κυρίως μετρούσαν τα χρόνια προϋπηρεσίας στον δημόσιο τομέα, οι σπουδές, οι πολιτικές σχέσεις εμπιστοσύνης και συχνά αν κάποιος ξέφευγε κατ' εξαίρεση από αυτές μετρούσε και η εργατικότητα συν κάποια κριτήρια άλλα βεβαίως με μικρότερη σχετικά βαρύτητα.

Αυτά τα κριτήρια κατά τη γνώμη μου δεν οδηγούσαν ανθρώπους με διοικητικό ταλέντο σε θέσεις ευθύνης. Και ασφαλώς δεν μιλάω για τα πολιτικά κριτήρια αλλά κυρίως για την εργατικότητα.

Ένας καλός και εργατικός υπάλληλος δεν σημαίνει ότι μπορεί αυτόματα να είναι και καλός προϊστάμενος ή διευθυντής. Ούτε οι σπουδές κατά τη γνώμη μου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η επιτυχία σε θέσεις διοίκησης είναι θέμα ταλέντου που δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί προκαταβολικά και ιδίως από οργανισμούς-τέρατα όπως είναι το δημόσιο.

Δείτε το παρακάτω άρθρο όπου αναφέρεται στο θέμα επιλογής ανθρώπων για διοικητικές θέσεις:
 How Do We Choose From Similar Candidates?

"... For centuries, however, the more common practice has been to promote technical achievers to positions that require leadership. However, there is simply no correlation between operational skills and leadership success...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: