Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Για όνομα του θεού! Αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν μια απεργία (όποια και αν είναι τα αιτήματα, ακόμη και αν διαφωνούν) τότε στο άμεσο μέλλον θα χάσουν και τη δουλειά τους: πρώτα θα τους αφαιρέσουν την μονιμότητα και ύστερα θα αρχίσουν οι απολύσεις.

Ορισμένα πράγματα είναι θέμα αντίβαρου και κλασικού τύπου διαπραγμάτευσης. Ακόμη και ως μέσο διαπραγματευτικής πίεσης θα πρέπει να υπάρχει ένα χαρτί, ακόμη και αν κάποιος επιθυμεί τις αλλαγές που γίνονται (κάποιες ώρες επιπλέον εργασίας την εβδομάδα με μειωμένες αποδοχές) ακόμη και τότε θα πρέπει να απεργήσεις για να υπάρχει ένα αντίπαλο δέος. Γιατί μόνο τότε θα υπάρχει φρένο στις αφαιρέσεις που μας γίνονται.

Σε ότι αφορά τον χρόνο εργασίας που μας αύξησαν θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό ήταν πολύ χειρότερο από τις μειώσεις μισθών, γιατί ήδη ανακοινώθηκε αυτό που σας έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι δηλαδή θα είναι υποχρεωμένοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, εκτός της μισής ώρας καθημερινά επιπλέον, να προσφέρουν και δωρεάν μέχρι 5 ώρες ημερησίως που θα πληρώνονται με ρεπό (όπως είπαν τώρα).

Πόσος καιρός ήταν που έκανα την συγκεκριμένη ανάρτηση και σας έγραψα ότι σιγά, σιγά θα αυξήσουν περισσότερο τις ώρες; Ούτε εγώ περίμενα ότι θα το ανακοίνωναν τις επόμενες μέρες!

Γι' αυτό σας λέω απεργήστε τώρα που είναι καιρός. Αλλιώς θα δουλεύεται μέχρι το απόγευμα για έναν μισθό 30% μικρότερο από τον σημερινό. Δεν το πιστεύετε; Ακόμη μετά από όσα έχετε δει δεν το πιστεύετε; Νομίζετε ότι θα λυπηθεί κανένας τους δημόσιους υπαλλήλους μετά από τόση προπαγάνδα εναντίον μας αλλά και πραγματική κρίση και ανεργία στον ιδιωτικό τομέα; Κανένας δεν θα μας λυπηθεί, ίσα ίσα πάνω μας θα ξεσπάσουν την οργή τους, εμείς θα την πληρώσουμε.

Παιδιά, και ΠΑΣΟΚ να είσαστε πάλιπρέπει να απεργήσετε. Σας το λέω και θα με θυμηθείτε, το στάδιο που διανύουμε τώρα είναι της "επιμήκυνσης του χρόνου εργασίας με λιγότερες αποδοχές" και το επόμενο θα είναι της "άρσης της μονιμότητας". Απεργήστε τώρα, μετά δεν θα υπάρχει.

Δεν πρόκειται αν εσείς δεχτείτε όλες τις αλλαγές να παραμείνουν μόνο σε αυτές. Αν δεχτείτε αδιαμαρτύρητα αυτές τις αλλαγές τότε θα υπάρξουν πολλές περισσότερες. Αν διαμαρτυρηθείτε (π.χ. συμμετέχοντας στην απεργία) τότε ίσως οι αλλαγές να είναι μόνο αυτές.

Είναι σαν μια διαπραγμάτευση. Αν πεις ναι σε όλα τότε θα πληρώσεις περισσότερα। Ακόμη και αν θέλεις να βοηθήσεις τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τότε πρέπει να απεργήσεις για διαπραγματευτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: