Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες περικοπές για τους δημόσιους υπάλληλους

Nazi Reichsadler
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν οι σάκοι του μποξ. Αυτοί πληρώνουν την ανικανότητα της κεντρικής διοίκησης να γνωρίζει πόσοι είναι σε αριθμό, σε αυτούς γίνονται και θα γίνουν όλα τα παρανοικά πειράματα και αυτοί θα αποτελέσουν τους αποδιοπομπαίους τράγους. Και πάνω από όλα οι δικοί τους μισθοί θα μειωθούν περισσότερο μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πεινάσουν. Και μιλάω πάντοτε για τους υπαλλήλους των 1200 ευρώ που ήδη τους έγιναν κάποιες μειώσεις. Αν σε αυτές υπολογίσουμε τις αυξήσεις φόρων και κόστους ζωής τότε ήδη θα πρέπει να υπολογίζουμε ένα -30%. Εφόσον λοιπόν γίνουν νέες μειώσεις οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να ζήσουν με τα μισά χρήματα από ότι έπαιρναν πρώτα!

Και βέβαια αυτό είναι εντελώς παράλογο εφόσον ήδη με τα επιδόματα την "έβγαζαν".

Γι' αυτό οι χαμένοι αυτής της κρίσης θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Και άλλοι κλάδοι θα την πληρώσουν, όμως το "ανάθεμα" της κοινωνίας εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων είναι παροιμιώδες. Και αυτό το "ανάθεμα" είναι που έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης για σφαγή....

Νομίζω ότι ζω την δεκαετία του 1930 στην Γερμανία που κυνηγούσαν τους Εβραίους, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο παράδειγμα.

Το ότι δεν φταίνε σε τίποτα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να το τονίσω. Ο μεγάλος γκουρού του management Peter Drucker έλεγε ότι ποτέ δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά πάντοτε η διοίκηση.

Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στο δημόσιο αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν φταίνε γι' αυτό. Τιμωρούνται όμως από έναν παρανοικό όχλο και μια παρανοική κυβέρνηση που με απλά ψάχνει κάποιους να τιμωρήσει.

2 σχόλια:

kostis είπε...

Καλώς ήρθες δημόσιε υπάλληλε :) Τα πράγματα είναι όπως τα λες, λίγο πολύ η προπαγάνδα της κυβέρνησης θυμίζει τις μεθόδους του Γκέμπελς. Η τακτική του να διαλύεις την κοινωνική συνοχή προκαλώντας πόλεμο ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες έχει αποδειχτεί αποτελεσματική και σε άλλες χώρες που παρενέβη το ΔΝΤ, και υπάρχει σε δημοσιευμένα case studies:

"Η κυβέρνηση οφείλει να στρέψει τους αγρότες κατά των δημοσίων υπαλλήλων, τον υπόλοιπο κόσμο κατά των «συντεχνιών» κοκ. Εν γένει θα πρέπει σε κάθε δέσμη μέτρων που λαμβάνει «να στηρίζεται σε συμμαχία των νικητών κατά των χαμένων» μέχρι την επόμενη δέσμη μέτρων όπου οι συμμαχίες αλλάζουν."
http://herrkstories.wordpress.com/2010/09/09/oecd-2/

P.S. Μέσα από τα blog και την κοινωνική δικτύωση έχετε κι εσείς φωνή, αναδείξτε τα προβλήματα της διοίκησης και την υποκρισία της κρατικής εξουσίας. Π.χ. το blog της Ελένης Παπαδοπούλου τους τα χώνει επώνυμα για την κατάντια των Σχολείων!

Ανώνυμος είπε...

Και με το νε μισθολογιο τι θα γινει? Ακομα χειροτερα πιστευω...
Η ΑΔΕΔΥ αποχωρησε απο τον οποιο διαλογο ...