Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Οι προσλήψεις το 2008


Σήμερα εδώ δημοσιεύεται ο παραπάνω πίνακας και αναφέρονται καταγγελίες που κάνει ο ΑΣΕΠ λέγοντας ότι τον παρακάμπτουν για να γίνουν είτε φωτογραφικές προσλήψεις  είτε προσλήψεις εκτός νόμιμων διαδικασιών. 

Ξέρω ότι πολλοί αυτό το θεωρούν δεδομένο αλλά τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του ΑΣΕΠ; 

Αν είναι ας κάνουν έναν 2ο ΑΣΕΠ που θα ελέγχει τη νομιμότητα (με άλλα κριτήρια;) των σημερινών προσλήψεων από τα παράθυρα (τα 35000 άτομα στα 44000...).

Τελικά τι θα ήταν τα δύο μεγάλα κόμματα χωρίς τις προσλήψεις από τα παράθυρα; 

5 σχόλια:

cynical είπε...

Αγαπητε Δημοσιε Υπαλληλε,
τι σημαινει στην πραξη ασκηθηκε διωξη κατα του ΑΣΕΠ; Εχει κανενα νοημα;

Manos Kal. είπε...

Cynical η φωτογραφία δεν λέει ότι ασκήθηκε δίωξη κατά του ΑΣΕΠ αλλά ότι το ΑΣΕΠ έκρινε πολλές προσλήψεις παράνομες και τις έστειλε προς δικαστική ή εισαγγελική (ή ό,τι προβλέπεται) διερεύνηση.

Το ΑΣΕΠ όλα αυτά τα χρόνια συνεχώς καταγγέλει ότι η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις με βάση τους νόμους (ΑΣΕΠ) αλλά με δικά της κριτήρια εκτός νόμων. Και γι' αυτό εισηγείται κατά καιρούς και πολύ συχνά την ακύρωση των προσλήψεων που κάνει η κυβέρνηση.

Μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές οι ΝΔκράτικες εφημερίδες έγραφαν προεκλογικά στα πρωτοσέλιδα ότι αν έβγαινε ξανά η ΝΔ θα καταργούσε τον ΑΣΕΠ. Αυτό το έγραφαν διότι οι ψηφοφόροι ήξεραν ότι ο ΑΣΕΠ τους εμπόδιζε όσο μπορούσε στις ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Η ΝΔ σκέφτηκε να τον καταργήσει μόνο και μόνο για να φτιάξει έναν άλλο με άλλο όνομα και ελεγχόμενα από αυτήν στελέχη. Τελικά δεν το έκαναν γιατί από τα γκάλοπ είδαν ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που κάνει αιτήσεις και το ψάχνει διεξοδικά έχει εμπιστοσύνη άνω του 70% στον ΑΣΕΠ παρά την γκρίνια του.

Όλοι πλέον έχουν γνωστούς που διορίστηκαν στο δημόσιο χωρίς βύσμα.
Παρόλα αυτά δεν θα διαφωνούσα σε προσλήψεις μέσω κλήρωσης σε πολλές περιπτώσεις.

suspiria είπε...

τι φωτογραφικές προσλήψεις; ολόσωμες ή πορτραίτα;

Manos Kal. είπε...

Σίγουρα πορτραίτα, οι άνθρωποι ζωγραφίζουν...

suspiria είπε...

αχμ;