Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή σε επιτροπές του δημοσίου

Μέχρι πριν από 1-2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) οι επιτροπές του δημοσίου γινόταν εκτός ωραρίου και με πρόσθετες αμοιβές. Στη συνέχεια ψηφίστηκε ένας νόμος που έλεγε ότι οι επιτροπές του δημοσίου θα πρέπει να γίνονται ΕΝΤΟΣ του ωραρίου και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή. Πολύ ωραία έως εδώ.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δει κάποιος ποιοι συμμετείχαν πριν και μετά σε αυτές τις επιτροπές.

Πριν, που υπήρχε αμοιβή, στις επιτροπές συμμετείχε το κομματικό παρακράτος του κάθε δημόσιου οργανισμού, υπήρχαν βέβαια εξαιρέσεις αλλά η κύρια συμμετοχή ήταν από τα εκάστοτε κάθε κόμματος "δικά του" παιδιά!

Μετά, που δεν υπήρχε καμία πρόσθετη αμοιβή, καλούν όλο εμένα σε όλες τις επιτροπές!! Όλα τα βύσματα εξαφανίστηκαν και την θέση τους πήραν τα γαϊδούρια, οι απλοί δηλαδή υπάλληλοι οι οποίοι συμμετέχουμε στις επιτροπές χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή και συχνά επειδή δεν προλαβαίνουμε (επειδή οι υπάλληλοι χωρίς βύσμα υπηρετούν ΠΑΝΤΟΤΕ σε μάχιμες υπηρεσίες), οι επιτροπές συνεχίζουν ή γίνονται εξ ολοκλήρου εκτός ωραρίου.

Γιατί άραγε δεν διαμαρτύρεται κανείς γι' αυτό; Που είναι ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης; Γιατί ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλα τα πρώην στελέχη που τα οικονομούσαν πρώτα από τις επιτροπές;

Και το κυριότερο: Που είναι οι συνδικαλιστές; Ως συνήθως τα έχουν κάνει πλακάκια με την εκάστοτε διοίκηση προσπαθώντας να κρατάνε τα λουριά του προσωπικού ώστε στην συνέχεια να πάρουν υψηλότερη διευθυντική θέση εγκαταλείποντας τον συνδικαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: