Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Από την Ενιαία Αρχή θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι το Δεκέμβριο

“Από τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, καθώς ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η υλοποίηση των κυριότερων μηχανογραφικών συστημάτων που θα την υποστηρίζουν. Ωστόσο στις λίστες υπάρχουν τα στοιχεία μόνο για το 42% των δημοσίων υπαλλήλων που απογράφηκαν το καλοκαίρι.”

Διαβάστε όλο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία:

Από την Ενιαία Αρχή θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι το Δεκέμβριο | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

 

“Το ΚΟΕ αναφέρει ότι οι τιμές των βασικών ειδών έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από ό,τι οι τιμές των ειδών πολυτελείας και προσθέτει ότι οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν αυξηθεί πέραν του 12%, ενώ αυτές των ειδών πολυτελείας μόλις 4%.

Αναφέρει επίσης ότι το κόστος ζωής των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα αυξήθηκε πολύ περισσότερο απ' ό,τι το κόστος ζωής των νοικοκυριών με υψηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με το ΚΟΕ, ενώ το κόστος ζωής των νοικοκυριών στο πλουσιότερο 10% του πληθυσμού αυξήθηκε κατά μέσο όρο γύρω στο 4,3%, η αντίστοιχη αύξηση του κόστους ζωής για τα νοικοκυριά στο φτωχότερο 10% του πληθυσμού ήταν σχεδόν 9%.

Πάνε κάτω οι μισθοί

Για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στους μισθούς, το ΚΟΕ, το οποίο επεξεργάστηκε στοιχεία από το 1ο τρίμηνο του 2008 μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2010, αναφέρει πως από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι υπήρξαν μεγάλες αυξήσεις στους ονομαστικούς (κυρίως λόγω ΑΤΑ) και πραγματικούς μισθούς, κάτι που δεν πρέπει να ωφέλησε καθόλου την κυπριακή οικονομία, αφού διάβρωσε την ανταγωνιστικότητά της. Προσθέτει πως είναι καθησυχαστικό το ότι μετά το 1ο τρίμηνο του 2010 οι πραγματικοί μισθοί όχι απλά σταμάτησαν να αυξάνονται αλλά ακολουθούν πτωτική πορεία.

Για τις εξαμηνιαίες αυξήσεις μισθών των δημόσιων υπαλλήλων με τις αντίστοιχες αυξήσεις όλων των εργαζομένων από το 1ο εξάμηνο του 2008 μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2010, το ΚΟΕ αναφέρει ότι για τις μεγάλες αυξήσεις των μισθών το 2008 ευθύνεται σε κάποιο μικρό βαθμό περισσότερο ο ιδιωτικός απ' ό,τι ο δημόσιος τομέας, προσθέτοντας, όμως, ότι από το 2009 οι αυξήσεις των μισθών φαίνεται ότι οφείλονται σχεδόν εξολοκλήρου στις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. “

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο παρακάτω:

Sigma Live | Όχι άλλες αυξήσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων | Sigma Live

Ψαλίδι στην κρατική σπατάλη προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος

 

“Την πλήρη ανατροπή του τρόπου με τον οποίο διοχετεύεται, αλλά και ελέγχεται, το δημόσιο χρήμα προτείνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Προβόπουλος, με την ενδιάμεση έκθεσή του για τη νομισματική πολιτική της Ελλάδας, που ανακοινώθηκε χθες. Σε αυτήν αναγράφονται 24 «ενδεικτικά» μέτρα (μεταξύ των οποίων «λουκέτα» σε δημόσιους φορείς, αναστολή λειτουργίας άλλων, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.), αλλά και πολλά ακόμα θεσμικού χαρακτήρα για να μειωθούν οι δαπάνες του Δημοσίου.

«Τρύπες» προκύπτουν από τον στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ, τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, αλλά και την κακή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και την πληθώρα φορέων του Δημοσίου που πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Τα μέτρα που προτείνει είναι:

1. Σημαντική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 770.000) σε μόνιμη βάση.

2. Αυστηρός έλεγχος των μετατάξεων και προσλήψεις στις δημοτικές επιχειρήσεις και τους δήμους μέσω ΑΣΕΠ.”

 

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ:

kathimerini.gr | Ψαλίδι στην κρατική σπατάλη προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πλαφόν αποδοχών στα 5.856 ευρώ φέρνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης που απογράφηκαν το περασμένο καλοκαίρι, θα πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχουν ήδη ενταχθεί 3.900 εκκαθαριστές -υπηρεσίες που αφορούν σε 323.000 αμειβόμενους- και απομένουν άλλοι 1.100 διαχειριστές.

Τον επόμενο μήνα ξεκινά και η απογραφή των περίπου 250.000 υπαλλήλων σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.

Οι υπάλληλοι των υπουργείων και των περίπου 13.500 φορέων που υπάγονται σ' αυτά, από τον επόμενο μήνα θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, καθώς δεν πρέπει να:

1Ξεπερνούν το πλαφόν των 5.856,08 ευρώ (μεικτά) για δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους σε ΝΠΔΔ (σ.σ. το ίδιο πλαφόν θα ισχύσει και στους ΟΤΑ), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μικτές αποδοχές, αποζημιώσεις και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές.

8.436 για δικαστικούς, 6.069 για γιατρούς[….]

Πλαφόν αποδοχών στα 5.856 ευρώ φέρνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ, προς κάλυψη κενών από συνταξιοδοτήσεις : SofokleousIn.GR

 

Το κύμα εξόδου δημοσίων υπαλλήλων λόγω ασφαλιστικού έχει δημιουργήσει μεγάλα κενα σε πολλές υπηρεσίες, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών και στις Εφορίες, όπου δίνεται η μάχη για τη συγκέντρωση εσόδων προς μείωση των ελλειμμάτων. Τα κενά αυτά σπεύδει τώρα να καλύψει η κυβέρνηση, επισπεύδοντας τις προσλήψεις επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

950 επιτυχόντες θα προσληφθούν έως τα τέλη του έτους, ενώ ηταν προγραμματισμένο να προσληφθούν το 2012. Σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα απορροφηθούν περίπου 800, ενώ οι υπόλοιποι 150 θα διορισθούν σε άλλα υπουργεία.
Άλλοι 500 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των ΟΤΑ θα προσληφθούν σταδιακά σ

Προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ, προς κάλυψη κενών από συνταξιοδοτήσεις : SofokleousIn.GR

Προσλήψεις στο Δημόσιο μόνο για το υπουργείο Οικονομικών

 

Λίγο η «μεγάλη φυγή» των δημοσίων υπαλλήλων το καλοκαίρι λόγω αλλαγής στο συνταξιοδοτικό, λίγο οι επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, οδηγούν σταδιακά στην πρόσληψη όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος του έτους!

Madata.GR - Προσλήψεις στο Δημόσιο μόνο για το υπουργείο Οικονομικών

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

«Εγγυημένος είναι μονάχα ο βασικός μισθός»

Λένε από το υπουργείο οικονομικών....Και βάζω στοίχημα ότι σύντομα θα μας πούνε ότι εννοούσαν το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη.

Τα μέτρα που προωθούνται (σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας 19/10/10)

  • Πάγωμα μισθών και συντάξεων για έναν ακόμη χρόνο τουλάχιστον.
  • Νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα.
  • Μετατάξεις και αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
  • Για τον ιδιωτικό τομέα προβλέπονται επιχειρησιακές συμβάσεις και τοπικά σύμφωνα απασχόλησης με αμοιβές κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση.
  • Αύξηση αντικειμενικών αξιών και ρυθμίσεις για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.
  • Μετατάξεις προϊόντων σε υψηλότερο ΦΠΑ.